Skip to main content

Sætres Beste blir palmeoljefri

Sætres Beste til ost kommer nå uten palmeolje.

Sætre ønsker å ta vare på regnskogen. Derfor fjerner vi palmeolje i kjeksen vår, og de fleste av produktene våre er nå palmeoljefrie.

I løpet av de siste årene har produktutviklerne på kjeksfabrikken fjernet palmeolje i de fleste produktene våre. Nå er palmeoljen også fjernet fra kjeksserien Sætres Beste til ost.

–Det er mye fokus på palmeoljens negative sider, og fokuset har vært særlig høyt på kjeks. Sætre har derfor hatt en ambisjon om å fjerne palmeolje i alle sine kjeks, og vi når stadig nye mål. Vi har fjernet palmeolje i flere av våre store familiekjeks det siste året, og nå er også Sætres Beste palmeoljefri. Å fjerne palmeolje i kjeksporteføljen vår er et arbeid som tar tid og hver enkelt resept krever sin unike kommunikasjonssjef Marthe Schomacker.

Fortsatt er det noen kjeksvarianter igjen med palmeolje. Inntil vi finner et alternativ til palmeolje i disse produktene, bruker vi RSPO-sertifisert palmeolje som er produsert på en bærekraftig måte, opplyser Schomacker.

Lurer du på hvilke kjeks som har palmeolje?

I næringsdeklarasjonen på emballasjen finner du oversikt over ingrediensene. For de få kjeksvariantene våre som fortsatt inneholder palmeolje, bruker vi sertifisert palmeolje som er produsert på en bærekraftig måte.