Hjemmelagde Kornmo-kjeks

Disse hjemmelagde kjeksene er sunne, fulle av energi, kan serveres med god samvittighet og det viktigste av alt – de er veldig populære hos de små! Lag din variant av Kornmo 7. (Oppskriften er nok til cirka 30 kjeks).

Ingredienser

Du trenger:

  • 100 g Havregryn
  • 80 g grov sammalt hvete
  • 40 g solsikkefrø
  • 25 g solsikkeolje eller rapsolje
  • 0.5 ts havsalt
  • 1 ss maltekstrakt (kan erstattes med 1 ss honning)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte

1

Sett stekeovnen på 190 grader. Bland alle råvarene godt. Maltekstrakt kan sløyfes, evt. erstattes med 1 ss honning. La deigen stå i 5 - 10 minutter. Kjevle så ut til ca. 3 mm tykkelse. Her kan du gjerne bruke et bakeark av teflon for å gjøre prosessen lettere.

2

Stikk ut kjeksen i runde former, bruk gjerne en kopp eller et glass.

3

Ha kjeksen over på en stekeplate og stek dem i 15-20 minutter til de er svakt gylne.

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med Orkla og publisert på plusstid.no