Go Back
+ servings

Key Lime Terter

Imponer med syrlige og friske terter med opprinnelse fra Key West utenfor Miami i USA. Denne oppskriften er nok til 6 terter.
Porsjoner 6 terter

INGREDIENSER

Bunn:

  • 200 g Digestive-kjeks (fint knust)
  • 100 g Smeltet smør

Fyll:

  • 2 dl Vikingmelk
  • 4 stk Eggeplommer
  • 5 lime raspet skall (kun det grønne) og saften
  • 6 ss sukker

Marengs

  • 150 g Sukker
  • 75 ml vann
  • 120 g Eggehvite
  • 25 g sukker

FREMGANGSMÅTE

  • Bunn:Forvarm ovnen til 175 °C.
  • Knust kjeksen fint, smelt smøret og bland sammen. Press blandingen ned i små paiformer (ca. 8 cm). Forstek formene i 10 minutter ved 180 ° C, og avkjøl etter steking.
  • Bland vikingmelk med saften fra limene og raspet skall (kun det grønne) og sukker. La blandingen stå å trekke i 30 minutter, og sil deretter blandingen og kast skallet.
  • Fyll paiformene og stek videre midt i ovnen i 15 minutter og avkjøl etter steking.
  • Italiensk marengs:
    Pisk eggehvite med den miste delen sukker til en halvstiv marengsmasse.
  • Kok opp vann med den største mengden sukker til 120 °C. Bruk gjerne et sukkertermometer til dette.
  • Hell sukkerlaken i marengsmassen i en tynn stråle under omrøring. Pass på at laken ikke treffer pisken! Pisk videre i 10-15 minutter til marengsen er avkjølt.
  • Sprøyt marengsen på paiene og brenn de av med en gassbrenner. Pynt med en limeskive og servèr!

Dele