Lag små elegante fruktterter eller tarteletter som kan fylles på to ulike måter.
INGREDIENSER
Bunn sitronterte:
350gBixit kjeks
175gsmør
Fyll i sitronterte:
400gkondenseret melk(tørsleffs)
2egg
125gsitronsaft
1sitron
Pynt sintronterte:
1pkblåær
Bunn Fruktterte med blåbær og bringebær:
350gBixit kjeks
175gsmør
Fyll Bunn Fruktterte med blåbær og bringebær:
1pkvaniljekrem
1pkfløte
Pynt Fruktterte med blåbær & bringebær:
1pkdrue
4stkkiwi
1pkjordbær
2appelsiner
FREMGANGSMÅTE
Sitronterte:Knus kjeksen og bland dette med smeltet smør. Trykk ned bunnen i paiformer.
Sitronfyll:Rasp sitronen. Bland alle ingrediensene oppi en bolle, bruk stålvisp for å røre sammen. Hel blandingen i formen.Stek terten på 180 grader i 10-12 minutter. Når den er ferdig skal det ha dannet seg en fast hinne på sitronfyllet. Avkjøl kaken i kjøleskapet.
Fruktterte:Knus kjeksen og bland dette med smeltet smør. Trykk ned bunnen i pai former. Stek bunnen i 10-12 min på 180 g. Avkjøl i kjøleskapet. Pisk fløte til krem. Bland sammen 3 dl krem med 6-7 ss vaniljekrem. Fyll terten med vaniljekrem. Når tertebunnen er avkjølt, legg oppi vaniljekremen. Pynt med kiwi, jordbær, druer og appelsin.