Go Back

Halloween-muffins med Sjokoringer

Morsomme muffins til Halloween er både gøy å lage og kjempeartig for barna, og det er ikke så vanskelig å lage som det kanskje ser ut til.

INGREDIENSER

Bunn:

  • 180 g smør romtemperert
  • 180 g sukker
  • 3 stk egg romtempererte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 dl melk romtemperert
  • 180 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss kakao

Krem:

  • 50 g smør romtemperert
  • 100 g Kremost Philadelphia
  • 150 g melis

Pynt:

  • 1 pk Sætre Sjokoladeringer, kjeks
  • 1 pk Marshmallows mini
  • 1 pk Non-Stop
  • Litt melisglasur av vann og melis

FREMGANGSMÅTE

  • Forvarm ovnen til 180 °C.
  • Rør romtemperert smør og sukker hvitt. Rør inn eggene - ett av gangen. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt. Fordel røra i ca. 12 mellomstore muffinsformer.
  • Stek muffinsene på midterste rille i ca. 25-35 min. litt avhengig av hvor store muffinsformene er. Avkjøl på rist etter steking.
  • Krem:
    Bland smør og kremosten i en bolle. Tilsett melisen og rør kraftig rundt for en jevn og glatt krem.
  • Montering:
    1. Ta de små muffinsen ut av formen og snu de slik at bunnen vender opp. Dryss på med litt melis. Lim de små muffinsene med bunnen ned på sjokoladekjeksen med litt melisglasur. Nå har du hatter!
    2. Sprøyt godt med krem på muffinsene. Sett på hattene.
    3. Sett på Non-Stop på kremen som øyne, del en linse i to og bruk som nese og sett på mini-marshmallows som tenner. Sett muffinsene i kjøleskapet, og ta de ut ca.15 min. før servering.

Dele