Go Back

Safari porsjonsostekake

Lag din beste ostekake bakt som porsjonskake.

INGREDIENSER

Bunn:

  • 2 pk Safarikjeks
  • 125 g ekte smør ekte smør

Fyll:

  • 1 pk sitrongelé
  • 2.5 dl kokende vann
  • 3 dl lett rømme
  • 200 g Tine naturell kremost
  • 100 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt:

  • 500 g mørk sjokolade
  • 200 g vegetabilisk olje

FREMGANGSMÅTE

  • Bunn:
    Knus kjeksene med en morter eller stavmikser. Bland kjekssmulene med smøret. Ha så kjeksblandingen i bunnen av hver form. Sett så formene i kjøleskapet mens du lager fyllet.
  • Fyll:
    Kok opp vannet og løs opp gelépulveret. Avkjøl geleen til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk kremfløten stiv. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Ha så i den ferdige piskede kremen og pisk forsiktig sammen. Pisk til slutt i den avkjølte geleen i en tynn stråle. Ha så fyllet i hver form, sett så formen i kjøleskapet til osteblandingen har stivnet.
  • Pynt:
    Kok opp vannet og løs opp gelépulveret. Avkjøl geleen til den er kald, men fortsatt flytende. Skjær opp jordbær i skiver og legg de på hver kake. Hell så den avkjølte geleen på hver kake så det dekker jordbærene. Sett så formene i kjøleskapet til geleen har stivnet.

Dele