Go Back
+ servings

Stekt ostekake med Ballerina-kjeks

Hørt om stekt ostekake? Denne kaken har en fyldig smak og passer like godt som dessert som noe godt til kaffen!
Porsjoner 8 personer

INGREDIENSER

Bunn:

  • 70 g Smeltet smør
  • 2 pk Ballerina Melkesjoko

Fyll:

  • 600 g Kremost
  • 200 g Sukker
  • 1 1/2 dl Creme fraiche
  • 5 stk Egg
  • 2 ts Vaniljesukker
  • 45 g Hvetemel

FREMGANGSMÅTE

  • Fjern fyllet fra Ballerina-kjeksen, og knus kjeksen fint og rør med smeltet smør. Trykk kjeksblandingen i en rund kakeform på 24 cm. Bruk gjerne bakepapir i bunnen. Ta vare på 4 ss knust kjeks til senere
  • Pisk kremost og sukker til en glatt masse, og rør inn Creme Fraiche, vaniljesukker og mel. Tilsett eggene - ett av gangen under omrøring. Hell massen over bunnen og strø på resten av den knuste kjeksen.
  • Stek kaken på 180ºC på midterste rille i ovnen i 50 minutter. Slå av stekeovnen etter 30 min, og la den ettersteke resten av tiden. Avkjøl. Sett deretter kaken i kjøleskapet i minst 3 timer innen servering.

Dele