Hørt om stekt ostekake? Denne kaken har en fyldig smak og passer like godt som dessert som noe godt til kaffen!
Porsjoner 8personer
INGREDIENSER
Bunn:
70gSmeltet smør
2pkBallerina Melkesjoko
Fyll:
600gKremost
200gSukker
1 1/2dlCreme fraiche
5stkEgg
2tsVaniljesukker
45gHvetemel
FREMGANGSMÅTE
Fjern fyllet fra Ballerina-kjeksen, og knus kjeksen fint og rør med smeltet smør. Trykk kjeksblandingen i en rund kakeform på 24 cm. Bruk gjerne bakepapir i bunnen. Ta vare på 4 ss knust kjeks til senere
Pisk kremost og sukker til en glatt masse, og rør inn Creme Fraiche, vaniljesukker og mel. Tilsett eggene - ett av gangen under omrøring. Hell massen over bunnen og strø på resten av den knuste kjeksen.
Stek kaken på 180ºC på midterste rille i ovnen i 50 minutter. Slå av stekeovnen etter 30 min, og la den ettersteke resten av tiden. Avkjøl. Sett deretter kaken i kjøleskapet i minst 3 timer innen servering.