De 15. september 1883 ble ”A/S Sætre Kjeksfabrik” startet av Hans Otto Røhr på Sætre gård i Heggedal. Røhr tegnet og bygget bakerimaskinene selv. Noen år etter brant den lille fabrikken ned, og Røhr importerte deretter bakerimaskiner fra England, som var ledende på kjeksproduksjon den gangen.
1900: Marie-kjeks lanseres.
På denne tiden var kjeksfabrikkene sterkt utsatt for brann på grunn av alt melstøvet og den konstante varmen. I 1907 ble Sætre kjeksfabrikk igjen totalskadet av brann. Etter brannen valgte Sætre å flytte kjeksfabrikken til Kristiania. I 1908 ble den første kjeksen sendt ut fra den nye moderne kjeksfabrikken i Østerdalsgaten, og fabrikkens 40 ansatte sørget for at kjeks ble stadig vanligere i de norske hjem.
Sætre-hanen ser dagens lys.
Gullvafler lanseres.
Sætre-fabrikken lager knekkebrød for første gang.
Mange av kjeksene vi kjenner i dag ble til i 1920-årene. Både Cream Cracker, assorterte smørbrødkjeks (i dag Sætres Beste), Kaptein, Digestive og Start ble til i dette årtiet.
I 1926 fusjonerte Sætre med sine argeste norske konkurrenter (Lorentz Erbe & Sønn i Trondheim, von Erpecom i Bergen, Drammen Kjeksfabrikk i Drammen og Fr. Meyer i Oslo), og ble reetablert som Norges ledende kjeksfabrikk.
Bokstavkjeks lanseres.
Det var vanskelig å få tak i råvarer under krigen. Sætre forsøkte å lage kjeks med lite fett og sukker, men når rasjonaliseringen ble strammet til var det kun knekkebrød og enkelte smørbrødkjeks som kunne lages på fabrikken.
Kornmo lanseres.
Gjende lanseres.
Fra å tilby 325 produkter i sortimentet, effektiviserte kjeksfabrikken og reduserte sortimentet til 26 varianter.
All kjeksproduksjonen ble samlet i den nye fabrikken i Kornmoveien 1 på Kolbotn. Flere ganger på 70- og 80-tallet måtte lokalene utvides for at Sætre skulle møte den økte etterspørselen av kjeks.
Safari lanseres.
Bixit lanseres. Sætre ble samtidig en del av kjeksvirksomheten i Orkla.
Ballerina lanseres.
2000: produksjonen flyttes fra Kolbotn til Kungälv i Sverige.
2002: Café Bakeriet lanseres.
i 2013 ble Sætre AS slått sammen med KiMs Norge og Nidar. De tre tidligere godteri-, kjeks- og snacksselskapene utgjør i dag selskapet Orkla Confectionery & Snacks Norge.
De 15. september 1883 ble ”A/S Sætre Kjeksfabrik” startet av Hans Otto Røhr på Sætre gård i Heggedal. Røhr tegnet og bygget bakerimaskinene selv. Noen år etter brant den lille fabrikken ned, og Røhr importerte deretter bakerimaskiner fra England, som var ledende på kjeksproduksjon den gangen.
1900: Marie-kjeks lanseres.
På denne tiden var kjeksfabrikkene sterkt utsatt for brann på grunn av alt melstøvet og den konstante varmen. I 1907 ble Sætre kjeksfabrikk igjen totalskadet av brann. Etter brannen valgte Sætre å flytte kjeksfabrikken til Kristiania. I 1908 ble den første kjeksen sendt ut fra den nye moderne kjeksfabrikken i Østerdalsgaten, og fabrikkens 40 ansatte sørget for at kjeks ble stadig vanligere i de norske hjem.
Sætre-hanen ser dagens lys.
Gullvafler lanseres.
Sætre-fabrikken lager knekkebrød for første gang.
Mange av kjeksene vi kjenner i dag ble til i 1920-årene. Både Cream Cracker, assorterte smørbrødkjeks (i dag Sætres Beste), Kaptein, Digestive og Start ble til i dette årtiet.
I 1926 fusjonerte Sætre med sine argeste norske konkurrenter (Lorentz Erbe & Sønn i Trondheim, von Erpecom i Bergen, Drammen Kjeksfabrikk i Drammen og Fr. Meyer i Oslo), og ble reetablert som Norges ledende kjeksfabrikk.
Bokstavkjeks lanseres.
Det var vanskelig å få tak i råvarer under krigen. Sætre forsøkte å lage kjeks med lite fett og sukker, men når rasjonaliseringen ble strammet til var det kun knekkebrød og enkelte smørbrødkjeks som kunne lages på fabrikken.
Kornmo lanseres.
Gjende lanseres.
Fra å tilby 325 produkter i sortimentet, effektiviserte kjeksfabrikken og reduserte sortimentet til 26 varianter.
All kjeksproduksjonen ble samlet i den nye fabrikken i Kornmoveien 1 på Kolbotn. Flere ganger på 70- og 80-tallet måtte lokalene utvides for at Sætre skulle møte den økte etterspørselen av kjeks.
Safari lanseres.
Bixit lanseres. Sætre ble samtidig en del av kjeksvirksomheten i Orkla.
Ballerina lanseres.
2000: produksjonen flyttes fra Kolbotn til Kungälv i Sverige.
2002: Café Bakeriet lanseres.
i 2013 ble Sætre AS slått sammen med KiMs Norge og Nidar. De tre tidligere godteri-, kjeks- og snacksselskapene utgjør i dag selskapet Orkla Confectionery & Snacks Norge.