Appelsinfromasj med Safari kjeks

En frisk og god dessert som smelter på tungen. Enkel å lage og lett å like!

Tilberedningstid
15

Porsjoner
6

Ingredienser

Ingredienser

  • 6 plater gelatin
  • 3 egg
  • 80 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 appelsin (saften)
  • 1 ts appelsinskall
  • 1 glass Nora kjølt jordbærsyltetøy

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.

Pisk egg og sukker til eggedosis, og deretter kremfløten til luftig krem. Vend eggedosisen forsiktig sammen med kremen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Bland smeltet gelatin sammen med appelsinjuice og -skall.

Vend gelatin- og appelsinblandingen forsiktig inn i kremen.

Fordel et par spiseskjeer syltetøy i bunnen av porsjonsskålene før du fyller på med fromasj. Sett desserten til avkjøling i kjøleskap i 3-4 timer, eller over natten.

Hakk Safari kjeks i biter. Pynt med den grovhakkede kjeksen like før servering.

Flere oppskrifter

Du finner flere oppskrifter på plusstid.no