Bamsemuffins

En søt og original oppskriftsvariant av muffins – til glede for store og små mager.

Ingredienser

Du trenger:

  • 1 pose TORO Sjokolademuffins eller Toro Lyse Muffins
  • 1,5 dl vann
  • 100 g smeltet smør (eller flytende margarin)
  • Muffinsformer (gjerne mørkebrune)

Glasur:

  • 1 pose TORO Sjokoladeglasur med smak av mokka
  • ca. 3 ss vann

Pynt:

Fremgangsmåte

1

Sett stekeovnen på 200 °C (190 °C ved varmluft ).

2

Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller flytende margarin). Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Fordel røren i ca. 16 små muffinsformer ved bruk av en isskje eller to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle.

3

Stek på midterste rille i ca. 12 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er muffinsene ferdig. La muffinsene avkjøles på rist.

4

Når muffinsene er avkjølt lager du glasur. Hell posens innhold i en bolle og tilsett en-og-en spiseskje med vann. (Det er viktig at du tilsetter vannet litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn). Rør sammen til du har en tykk, men smørbar konsistens. Fordel glasuren på muffinsene og fordel utover ved hjelp av baksiden på en teskje. Sett muffinsene over på et fat.

5

Del ballerina-kjeksen i to ved å ta av sjokoladekjeksen/ underdelen. Sett den lyse delen med sjokolade på nederste delen av muffinsen. Sett to blå sjokolinser som øyne over. Del kjeksen med sjokoladetrekk i to og pynt som ører. Gjenta på de andre muffinsene og server.

Tips:

Ved bruk av muffinsbrett får du den fineste fasongen på muffinsene.
TORO Sjokolademuffins og TORO Sjokoladeglasur er dessuten glutenfri.