Bixit sitronterte

Lag små elegante fruktterter eller tarteletter som kan fylles på to ulike måter.

Ingredienser

Bunn sitronterte:

Fyll sitronterte:

  • 400 g kondensert melk
  • (tørsleffs)
  • 2 egg
  • 125 ml sitronsaft
  • 1 sitron

Pynt sitronterte:

  • 1 pk blåbær

Bunn Fruktterte med blåbær og bringebær:

Fyll Bunn Fruktterte med blåbær og bringebær:

  • 1 pk vaniljekrem
  • 1 pk fløte

Pynt Fruktterte med blåbær & bringebær:

  • 1 pk drue
  • 4 stk kiwi
  • 1 pk jordbær
  • 2 appelsiner

Fremgangsmåte

1

Sitronterte:

Knus kjeksen og bland dette med smeltet smør. Trykk ned bunnen i paiformer.

2

Sitronfyll:

Rasp sitronen. Bland alle ingrediensene oppi en bolle, bruk stålvisp for å røre sammen. Hel blandingen i formen.

Stek terten på 180 grader i 10-12 minutter. Når den er ferdig skal det ha dannet seg en fast hinne på sitronfyllet. Avkjøl kaken i kjøleskapet.

3

Fruktterte:

Knus kjeksen og bland dette med smeltet smør. Trykk ned bunnen i pai former. Stek bunnen i 10-12 min på 180 g. Avkjøl i kjøleskapet. Pisk fløte til krem. Bland sammen 3 dl krem med 6-7 ss vaniljekrem. Fyll terten med vaniljekrem. Når tertebunnen er avkjølt, legg oppi vaniljekremen. Pynt med kiwi, jordbær, druer og appelsin.