Brunostterte

Lag typisk norske terter med kornmokjeks, gudbrandsdalsost, pisket krem og rips. Oppskriften er nok til 4 kaker.
Porsjoner 4 kaker

INGREDIENSER

Bunner:

  • 100 g Kornmokjeks
  • 50 g smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stk Eggeplomme

Fyll:

  • 2 dl kremefløte
  • 70 g Gudbrandsdalsost G35
  • 2 stk gelatinplater
  • 200 g Philadelfiaost
  • 1 ss Melis

Annet:

  • 1 dl Kremfløte pisket

Pynt:

  • Frisk rips, revet brunost og sjokosmell til pynt

FREMGANGSMÅTE

  • Forvarm ovnen til 180 °C.
  • Smelt smøret, knus kjeksen fint og bland sammen med vaniljesukker og egg. Fordel kjeksmassen i 4 små terteformer (diameter ca. 10 cm). Stekes midt i ovnen i ca. 12 minutter.
  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  • Varm opp fløten i en kjele, smelt brunosten i fløten og rør inn de bløte gelatinplatene. La det ikke koke!
  • Rør sammen philadelfiaosten med melis og bland sammen med brunostblandingen. Fordel kremen i terteformene og sett kaldt i minst 3 timer eller til de har stivnet.
  • Pynt med pisket krem, revet brunost, risp og Idun Mors hjemmebakte - Sjokosmell og server!

Dele