Delfiakake

Delfiakake er en mektig, men smakfull klassiker. Den uslåelige kombinasjonen av sjokolade og sprø kjeks gjør at den forsvinner i rekordfart. Delfiakake egner seg like godt til jul som ellers i året.

INGREDIENSER

Bunn

  • 250 g kokesjokolade
  • 250 g delfiafett
  • 4 ss mørk kaffe/ espresso
  • 2 egg
  • 3 ss sukker
  • 1/2 pakke Sætre Marie- kjeks eller Gjende

Pynt

  • geletopper

FREMGANGSMÅTE

  • Kle en ca. 1,5 liters brødform med bakepapir som går opp langs formen. Smelt delfiafettet og avkjøl på medium varme (ca. 40 °C).
  • Tilsett hakket sjokolade. La sjokoladen smelte helt i fettet og tilsett kaffen i sjokoladeblandingen.
  • Visp egg og sukker til eggedosis og rør sjokoladeblandingen til en jevn røre.
  • Hell i litt sjokolade for du legger kjeks lagvis med sjokoladen.
  • Før røren stivner pynter du med geletopper, pakker kaken inn i plast og setter kaken kjølig til den stivner helt - gjerne over natten. Delfiakaken serveres i tynne skiver.

Dele