Delfiakake

Delfiakake er en mektig, men smakfull klassiker. Den uslåelige kombinasjonen av sjokolade og sprø kjeks gjør at den forsvinner i rekordfart. Delfiakake egner seg like godt til jul som ellers i året.

Ingredienser

Bunn:

  • 250 g kokesjokolade
  • 250 g delfiafett
  • 4 ss mørk kaffe/ espresso
  • 2 egg
  • 3 ss ss sukker
  • 1/2 pakke Sætre PER kjeks

Pynt:

  • geletopper

Fremgangsmåte

1

Kle en ca. 1,5 liters brødform med bakepapir som går opp langs formen. Smelt delfiafettet og avkjøl på medium varme (ca. 40 °C).

2

Tilsett hakket sjokolade. La sjokoladen smelte helt i fettet og tilsett kaffen i sjokoladeblandingen.

3

Visp egg og sukker til eggedosis og rør sjokoladeblandingen til en jevn røre.

4

Hell i litt sjokolade for du legger kjeks lagvis med sjokoladen.

5

Før røren stivner pynter du med geletopper, pakker kaken inn i plast og setter kaken kjølig til den stivner helt - gjerne over natten. Delfiakaken serveres i tynne skiver.

Tips:

Skyll kniven under varmt rennende vann når du skal skjære i kaken, og tørk kniven for hver skive.

Kaken har god holdbarhet i kjøleskapet, ca. 1-2 uker. Kaken kan også fryses.