Fromasjkake med Digestive

Denne luksuriøse og fargesterke fromasj-kaken kan du trygt imponere med i neste bursdag eller selskap. Du blir garantert bedt om å bake denne på ny. (Denne kaken er nok til 10 personer).

Ingredienser

  • 250 g friske bringebær
  • 2 ts Sitronsaft
  • 40 g melis
  • 150 g Digestive-kjeks
  • 75 g Smeltet smør
  • 100 g Ekte marsipan - 50 % mandelinnhold
  • 5 stk gelatinplater
  • 100 g Odense Hvit sjokolade
  • 400 g Kremost naturell
  • 200 g Sukker
  • 2 dl Kremfløte
  • 300 g Creme Fraiche
  • 3 stk Eggehviter

Pynt:

  • Friske bringebær og høvlet hvit sjokolade

Fremgangsmåte

1

Ha bringebær, sitronsaft og melis i en blender/stavmikser og miks sammen til en puré. Sikt pureen for å fjerne frøene, og sett den i kjøleskapet til den skal brukes.

2

Knus kjeksene fint og bland det sammen med smøret. Tilsett små terninger med ekte marsipan og kna litt sammen igjen. Press kjeksmassen i bunnen av en smurt springform (ca. 26-28 cm). Sett bunnen i kjøleskapet inntil bruk.

3

Smelt den hvite sjokolade i et vannbad etter anvisning på pakken. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke. Legg de myke bladene over i ett annet vannbad, og smelt gelatinplatene på svak varme. Pisk kremost og fløte sammen med sukker til en krem, og pisk inn den smeltede sjokoladen og gelatinen.

4

Pisk kremfløten og creme fraiche sammen til massen er glatt og stiv. Vend den forsiktig sammen med ostemassen. Pisk eggehvitene stive og vend dem med ostemassen. Vend forsiktig bringebærpureen i massen slik at den blir marmorert (legg 2-3 ss til siden). Fyll massen i springformen med kjeksbunnen, og hell den siste resten med bringebærpureen i. Tegn i massen med en tannpirker eller et trespyd så kaken får et flott marmormønster på toppen.

5

Dekk kaken til forsiktig med et lokk, og la den stå i kjøleskapet til neste dag. Pynt kaken med friske bringebær og høvlet hvit sjokolade. Server kaken kald.

Annet:

En oppskrift fra ODENSE-Marcipan.no