Hvit sjokolademoussekake med Gjendekjeks

En deilig kake som både smeller og smelter på tungen – prøv selv!

Tilberedningstid
20 min

Porsjoner
10

Ingredienser

Bunn:

  • 250 g Odense ekte marsipan - med 50 % mandler
  • 100 g Gjende-kjeks
  • 3 stk egg
  • 2 ss mørk kakao

Mousse:

  • 200 g Odense Hvit Sjokolade
  • 4 dl kremfløte
  • 4 dl egg
  • 4 ss sukker

Pynt:

  • Idun Mors hjemmebakte Sjokosmell og eventuelt annen pynt ved siden av som friske bær.

Fremgangsmåte

1

Sett ovnen på 175 °C.
Knus kjeksene og skjær opp marsipanen i terninger. Legg det i en bolle, tilsett egg om kakaopulver og pisk det sammen til en jevn masse.
Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og legg i massen. Trykk den ut i hele bunnen av formen. Bruk gjerne et glass og rull rundt for en slett flate.
Stek bunnen midt i ovnen i ca. 20 minutter og avkjøl bunnen i formen etter steking.

2

Mousse:

Hakk sjokoladen og smelt den i et vannbad.
Skill eggene og rør eggeplommene og 1 dl kremfløte sammen, og varm opp under omrøring til det tykner. Skal ikke kokes.
Avkjøl blandingen og rør inn den smeltede sjokoladen.
Pisk resten ev kremen med sukkeret til krem og vend det sammen med sjokoladeblandingen.
Fordel moussen over den avkjølte bunnen som ligger i formen. Sett kaken i kjøleskapet 1-2 timer til moussen stivner.

3

Dekorer kaken med sjokosmell på toppen og eventuelt raspet hvit sjokolade rett før kaken serveres.

Servering:

Kaken bør serveres kald.