Key Lime Terter

Imponer med syrlige og friske terter med opprinnelse fra Key West utenfor Miami i USA. Denne oppskriften er nok til 6 terter.

Lime terte-oppskriftsbilde

Tilberedningstid
25 minutter

Ingredienser

Bunn:

  • 200 g Digestive-kjeks (fint knust)
  • 100 g Smeltet smør

Fyll:

  • 2 dl Vikingmelk
  • 4 stk Eggeplommer
  • 5 lime raspet skall (kun det grønne) og saften
  • 6 ss sukker

Marengs:

  • 150 g Sukker
  • 75 ml vann
  • 120 g Eggehvite
  • 25 g sukker

Fremgangsmåte

1

Bunn:
Forvarm ovnen til 175 °C.

2

Knust kjeksen fint, smelt smøret og bland sammen. Press blandingen ned i små paiformer (ca. 8 cm). Forstek formene i 10 minutter ved 180 ° C, og avkjøl etter steking.

3

Bland vikingmelk med saften fra limene og raspet skall (kun det grønne) og sukker. La blandingen stå å trekke i 30 minutter, og sil deretter blandingen og kast skallet.

4

Fyll paiformene og stek videre midt i ovnen i 15 minutter og avkjøl etter steking.

5

Italiensk marengs:

Pisk eggehvite med den miste delen sukker til en halvstiv marengsmasse.

6

Kok opp vann med den største mengden sukker til 120 °C. Bruk gjerne et sukkertermometer til dette.

7

Hell sukkerlaken i marengsmassen i en tynn stråle under omrøring. Pass på at laken ikke treffer pisken! Pisk videre i 10-15 minutter til marengsen er avkjølt.

8

Sprøyt marengsen på paiene og brenn de av med en gassbrenner. Pynt med en limeskive og servèr!

Tips:

Hvis du synes oppskriften blir litt komplisert med brent marengs, kan pisket krem være et godt alternativ.