Imponer med syrlige og friske terter med opprinnelse fra Key West utenfor Miami i USA. Denne oppskriften er nok til 6 terter.
Bunn:
Forvarm ovnen til 175 °C.
Knust kjeksen fint, smelt smøret og bland sammen. Press blandingen ned i små paiformer (ca. 8 cm). Forstek formene i 10 minutter ved 180 ° C, og avkjøl etter steking.
Bland vikingmelk med saften fra limene og raspet skall (kun det grønne) og sukker. La blandingen stå å trekke i 30 minutter, og sil deretter blandingen og kast skallet.
Fyll paiformene og stek videre midt i ovnen i 15 minutter og avkjøl etter steking.
Italiensk marengs:
Pisk eggehvite med den miste delen sukker til en halvstiv marengsmasse.
Kok opp vann med den største mengden sukker til 120 °C. Bruk gjerne et sukkertermometer til dette.
Hell sukkerlaken i marengsmassen i en tynn stråle under omrøring. Pass på at laken ikke treffer pisken! Pisk videre i 10-15 minutter til marengsen er avkjølt.
Sprøyt marengsen på paiene og brenn de av med en gassbrenner. Pynt med en limeskive og servèr!
Hvis du synes oppskriften blir litt komplisert med brent marengs, kan pisket krem være et godt alternativ.