Ostekake med bær og Digestive-kjeks

En himmelsk kake med frisk og kraftig bærsmak – i en aldeles nydelig krem med ostesmak!

Ostekake med bær og Digestive kjeks

Ingredienser

Bunn:

Fyll:

  • 1 beger (280 g) Nora Rørt Blåbærsyltetøy
  • 7 plater gelatin
  • 500 g kremost naturell
  • 1 dl melis
  • 5 dl kremfløte
  • 5 eggeplommer

Pynt:

  • Friske blåbær og bringebær
  • mynte eller likende

Fremgangsmåte

1

Bunn:

Knus kjeksene og bland i smeltet smør, trykk ut blandingen i en smurt springform. Det er lurt å legge bakepapir i bunnen, da er den lett å få ut. Avkjøl kaken og formen.

2

Fyll:

Tin blåbærsyltetøyet. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Pisk kremosten myk sammen med melis. Pisk eggeplommer i ca. 5 min og rør dem sammen med osten. Pisk kremfløten stiv og vend den inn i ostekremen. Klem ut vannet av gelatinplatene å ha platene tilbake i arbeidsbollen. Hell over ½ dl kokende vann og rør til det er oppløst. Tilsett blåbærsyltetøyet i gelatinblandingen. Vend dette forsiktig inn i kremen, litt om gangen - mens du hele tiden rører. Hell blåbærkremen over bunnen i formen og sett kaken kjølig.

3

Pynt:

Løsne forsiktig formen fra kaken, bruk en varm kniv på kremkanten. Settes på et fat. Pynt kaken med friske bær og grønne blader. Farlig god!

Tips:

Bunnen stekes ved 175° C i 5 min i springform 24 cm i diameter, på nest nederste rille.