En himmelsk kake med frisk og kraftig bærsmak – i en aldeles nydelig krem med ostesmak!
Bunn:
Knus kjeksene og bland i smeltet smør, trykk ut blandingen i en smurt springform. Det er lurt å legge bakepapir i bunnen, da er den lett å få ut. Avkjøl kaken og formen.
Fyll:
Tin blåbærsyltetøyet. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Pisk kremosten myk sammen med melis. Pisk eggeplommer i ca. 5 min og rør dem sammen med osten. Pisk kremfløten stiv og vend den inn i ostekremen. Klem ut vannet av gelatinplatene å ha platene tilbake i arbeidsbollen. Hell over ½ dl kokende vann og rør til det er oppløst. Tilsett blåbærsyltetøyet i gelatinblandingen. Vend dette forsiktig inn i kremen, litt om gangen - mens du hele tiden rører. Hell blåbærkremen over bunnen i formen og sett kaken kjølig.
Pynt:
Løsne forsiktig formen fra kaken, bruk en varm kniv på kremkanten. Settes på et fat. Pynt kaken med friske bær og grønne blader. Farlig god!
Bunnen stekes ved 175° C i 5 min i springform 24 cm i diameter, på nest nederste rille.