Red velvet brownie med Ballerina

En virkelig lekker brownievariant med Ballerina-frosting og sjokoladeganache. Den ultimate kaken til din kjære til Valentine’s, eller med venner og en god kopp kaffe!

Rev Velvet brownie

Tilberedningstid
20-25 min

Porsjoner
16

Ingredienser

Brownie:

  • 2 stk egg, romtempererte
  • 120 g usaltet smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 20 gr bakekakao
  • 1 ts salt
  • 1 ss rød konditorfarge
  • 3/4 ts eddik
  • 100 g hvetemel

Frosting:

  • 60 g usaltet smør, romtemperet
  • 210 g melis
  • 3 ss kremfløte
  • 6 stk Ballerina-kjeks

Sjokoladeganache:

  • 110 g ODENSE Mørk 55% sjokolade
  • 1.2 dl kremfløte
  • 30 g usaltet smør, romtemperert

Pynt:

  • 3 stk Ballerina Drømmeduo

Fremgangsmåte

1

BROWNIE: Smelt smøret i en kjele og hell smøret i en bakebolle. Rør inn etter følgende orden: sukker, vaniljesukker, kako, salt, konditorfarge og eddik. Rør deretter inn romtempererte egg og mel til en jevn og fin røre. Legg bakepapir i en ildfast form (ca. 20 x 20 cm). La papiret gå opp langs kanten slik at man enkelt kan løfte kaken ut av formen. Hell i rører og fordel utover med en slikkepott. Stekes midt i ovnen på vanlig over/undervarme ved 175 °C i ca. 20-25 minutter. Avkjøl kaken helt. (Bunnen kan lages dagen i forveien, og oppbevares i kjøleskapet.)

2

FROSTING: Legg romtemperert smør i en bolle, og sikt inn melisen mens det røres/piskes rundt. Tilsett romtemperert kremfløte - litt og litt, og pisk frostingen til en lett og luftig krem. Rør inn knust kjeks i små biter. Smør kremen jevnt ovenpå browniebunnen og sett tilbake i kjøleskapet.

3

SJOKOLADETOPPING: Hakk sjokoladen og legg bitene i en bolle. Kok opp kremfløten til kokepunktet, og helle fløten over sjokoladebitene. Tilsett smøret i terninger, og rør rundt til det er smeltet sammen til en glatt og jevn røre. Fordel sjokoladen på toppen av frostingen. Knust litt kjeks og strø over på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet til den er stivnet en del før servering.

4

SERVERING: Ta kaken ut av kjøleskapet og ut av formen med papiret på. Brett papiret til siden og del opp kaken med en skarp kniv. Det er lett å dele kaken fint hvis kniven skylles av i varmt vann mellom oppdelingen. Legg kakebitene på et fat og servèr.

Tips:

Kaken kan oppbevares opptil 5 dager i kjøleskapet.