Sarah Bernard i langpanne

Sarah Bernard er en kjent klassiker hos voksne og et moderne kakeslag til jul. Nå er det på tide at de små oppdager denne herligheten. Det sikrer du ved å bytte ut nøttene i marengsbunnen med salte kjeks i kombinasjon med smørkrem og sjokoladeglasur.

Sarah Bernard i langpanne

Ingredienser

Bunn:

Sjokoladekrem:

  • 250 g mykt meierismør
  • 200 g melis
  • 6 eggeplommer
  • 2 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 2-4 ss smør

Sjokoladeglasur:

  • 200 g kokesjokolade
  • 2-4 ss smør

Fremgangsmåte

1

Sett ovnen på 175 grader.
Ha kjeksen i en blender og kjør dem til du har en fin masse. Bland inn bakepulveret i massen.

2

Pisk eggehvittende stive i en kjøkkenmaskin, tilsett sukker litt og litt mens du fortsetter å piske. Pisk til du har en tykk, fin marengs. Vend inn den finmalte kjeksen i marengsen.

3

Fordel kjeksmarengsen i en bakepapirkledd langpanne ( 30×40). Stek bunnen i ca 20 minutter. Etter marengsen er stekt, lar du den ligge i langpannen til den er helt kald.

4

Mens marengsbunnen avkjøles kan du lage sjokoladekremen: Pisk det myke smøret sammen med melis. Pisk så inn litt og litt av eggeplommene til du har en luftig smørkrem. Ha så i kakao (evt oboy) og vaniljesukker.

5

Smørkremen smøres så over den avkjølte marengsbunnen. (NB: Det er viktig at den er ordentlig avkjølt før du gjør dette!)
Sett så kaken i kjøleskap i minst et par timer (den kan også stå over natten)

6

Når sjokoladekremen er fast, skal du toppe den med sjokoladeglasur: Smelt sjokoladen over et vannbad (ikke bruk for sterk varme her, da vil sjokoladen bli kornete). Rør så inn smøret i den smeltede sjokoladen til du har en myk fin glasur.

7

Smør glasuren over den avkjølte sjokoladekremen i et tynt lag. Sett så kaken kaldt igjen slik at glasuren stivner. Når glasuren er stivnet er kaken klar til å dele opp i små firkanter med en skarp kniv.