En spennende og fløyelsmyk ostekake med en deilig smak av sjokolade. (Denne kaken er nok til 12 personer).
Forvarm ovnen til 175 °C.
Knusk kjeksen til små smuler og bland med kakao. Smelt smøret og bland godt inn sammen med smulene. Press blandingen rundt i en rund springform (24 cm) med bakepapir i bunn, og med litt av blandingen opp langs kanten av formen.
Stek bunnen midt i ovnen i 7-10 minutter. Senk temperaturen på ovnen til 130 °C. Avkjøl etter steking.
Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken eller i forsiktig i en mikrobølgeovn.
Pisk sammen sukker, kremost og frø fra vaniljestangen til en kremet konsistens. Bland i eggene - ett av gangen. Rør inn den smeltede sjokoladen, fløte og rom. Hell blandingen over kakebunnen og stek den midt i ovnen i 40 minutter.
Pynt kaken etter eget ønske. Vi har brukt Idun Mors hjemmebakte - Sjokosmell som popper i munnen, makroner, friske jordbær og spiselige stemorsblomster.
Kaken kan serveres romtemperert eller kjøleskapskald.