S’mores

Du trenger ikke sitte ute foran bålet for å kose deg med S’mores. Den kjente amerikanske kosen med bare tre ingredienser kan også lages hjemme.

S'mores med Digestive kjeks

Ingredienser

Ingredienser:

  • 8 Digestive eller Bixit kjeks
  • 8 marshmallow
  • 8 ruter Nidar Melkesjokolade

Fremgangsmåte

1

Sett ovnen på 250 grader med overvarme/ grillelementer.

2

Dekk en stekeplate med bakepapir, og legg fire kjeks på papiret. Legg én marshmallow på hver kjeks.

3

Sett bakeplaten på den øverste rillen, så s'mores-ene er rett under grillelementet. Her er det viktig å følge med, siden varmen er såpass sterk. De skal kun være der i noen sekunder til overflaten blir lett gyllen.

4

Legg en dobbel rute melkesjokolade på hver marshmallow, og press den litt nedi.

5

Sett brettet tilbake i ovnen på øverste rille i noen sekunder så sjokoladen blir varm. Pass på så det ikke svir seg - det er kun snakk om sekunder.

6

Ta brettet ut, og topp hver s'more med en ny kjeks. Press de sammen så marshmallowen og sjokoladen smelter sammen. Serveres straks!

Tips:

S'mores kan du også lage enkelt på tur! Grill marshmallows på bål, og putt en nygrillet marshmallow mellom to Bixit Sjokoladekjeks. Nam!