En spennende og fløyelsmyk ostekake med en deilig smak av sjokolade.
Porsjoner 12personer
INGREDIENSER
Bunn
400gDigestivekjeks
2sskakao
125gsmør
Fyll:
500gPhiladelfia kremost naturell
85gsukker
1stkvaniljestang(kun frøene)
3stkmellomstore egg
1 1/2 dlkremfløte
200gODENSE Mørk 70 % sjokolade
2tsIdun Mors hjemmebakte - rom-essens eller 1 ss ekte rom (valgfritt)
Pynt:
Idun Mors hjemmebakte - Sjokosmell, stemorbloster, friske jordbær og macarones.
FREMGANGSMÅTE
Forvarm ovnen til 175 °C.
Knusk kjeksen til små smuler og bland med kakao. Smelt smøret og bland godt inn sammen med smulene. Press blandingen rundt i en rund springform (24 cm) med bakepapir i bunn, og med litt av blandingen opp langs kanten av formen.
Stek bunnen midt i ovnen i 7-10 minutter. Senk temperaturen på ovnen til 130 °C. Avkjøl etter steking.
Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken eller i forsiktig i en mikrobølgeovn.
Pisk sammen sukker, kremost og frø fra vaniljestangen til en kremet konsistens. Bland i eggene - ett av gangen. Rør inn den smeltede sjokoladen, fløte og rom. Hell blandingen over kakebunnen og stek den midt i ovnen i 40 minutter.
Pynt kaken etter eget ønske. Vi har brukt Idun Mors hjemmebakte - Sjokosmell som popper i munnen, makroner, friske jordbær og spiselige stemorsblomster.Kaken kan serveres romtemperert eller kjøleskapskald.