Sjokoladeostekake med Digestive-kjeks

En spennende og fløyelsmyk ostekake med en deilig smak av sjokolade.
Porsjoner 12 personer

INGREDIENSER

Bunn

  • 400 g Digestivekjeks
  • 2 ss kakao
  • 125 g smør

Fyll:

  • 500 g Philadelfia kremost naturell
  • 85 g sukker
  • 1 stk vaniljestang (kun frøene)
  • 3 stk mellomstore egg
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 200 g ODENSE Mørk 70 % sjokolade
  • 2 ts Idun Mors hjemmebakte - rom-essens eller 1 ss ekte rom (valgfritt)

Pynt:

  • Idun Mors hjemmebakte - Sjokosmell, stemorbloster, friske jordbær og macarones.

FREMGANGSMÅTE

  • Forvarm ovnen til 175 °C.
  • Knusk kjeksen til små smuler og bland med kakao. Smelt smøret og bland godt inn sammen med smulene. Press blandingen rundt i en rund springform (24 cm) med bakepapir i bunn, og med litt av blandingen opp langs kanten av formen.
  • Stek bunnen midt i ovnen i 7-10 minutter. Senk temperaturen på ovnen til 130 °C. Avkjøl etter steking.
  • Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken eller i forsiktig i en mikrobølgeovn.
  • Pisk sammen sukker, kremost og frø fra vaniljestangen til en kremet konsistens. Bland i eggene - ett av gangen. Rør inn den smeltede sjokoladen, fløte og rom. Hell blandingen over kakebunnen og stek den midt i ovnen i 40 minutter.
  • Pynt kaken etter eget ønske. Vi har brukt Idun Mors hjemmebakte - Sjokosmell som popper i munnen, makroner, friske jordbær og spiselige stemorsblomster.
    Kaken kan serveres romtemperert eller kjøleskapskald.

Dele