Sjokoladeostekake med Digestive-kjeks
En spennende og fløyelsmyk ostekake med en deilig smak av sjokolade.
Porsjoner 12 personer
INGREDIENSER
Bunn
- 400 g Digestivekjeks
- 2 ss kakao
- 125 g smør
Fyll:
- 500 g Philadelfia kremost naturell
- 85 g sukker
- 1 stk vaniljestang (kun frøene)
- 3 stk mellomstore egg
- 1 1/2 dl kremfløte
- 200 g ODENSE Mørk 70 % sjokolade
- 2 ts Idun Mors hjemmebakte - rom-essens eller 1 ss ekte rom (valgfritt)
Pynt:
- Idun Mors hjemmebakte - Sjokosmell, stemorbloster, friske jordbær og macarones.
FREMGANGSMÅTE
- Forvarm ovnen til 175 °C.
- Knusk kjeksen til små smuler og bland med kakao. Smelt smøret og bland godt inn sammen med smulene. Press blandingen rundt i en rund springform (24 cm) med bakepapir i bunn, og med litt av blandingen opp langs kanten av formen.
- Stek bunnen midt i ovnen i 7-10 minutter. Senk temperaturen på ovnen til 130 °C. Avkjøl etter steking.
- Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken eller i forsiktig i en mikrobølgeovn.
- Pisk sammen sukker, kremost og frø fra vaniljestangen til en kremet konsistens. Bland i eggene - ett av gangen. Rør inn den smeltede sjokoladen, fløte og rom. Hell blandingen over kakebunnen og stek den midt i ovnen i 40 minutter.
- Pynt kaken etter eget ønske. Vi har brukt Idun Mors hjemmebakte - Sjokosmell som popper i munnen, makroner, friske jordbær og spiselige stemorsblomster.Kaken kan serveres romtemperert eller kjøleskapskald.