Lag typisk norske terter med kornmokjeks, gudbrandsdalsost, pisket krem og rips. Oppskriften er nok til 4 kaker.
Porsjoner 4kaker
INGREDIENSER
Bunner:
100gKornmokjeks
50gsmør
1tsvaniljesukker
1stkEggeplomme
Fyll:
2dlkremefløte
70gGudbrandsdalsost G35
2stkgelatinplater
200gPhiladelfiaost
1ssMelis
Annet:
1dl Kremfløtepisket
Pynt:
Frisk rips, revet brunost og sjokosmell til pynt
FREMGANGSMÅTE
Forvarm ovnen til 180 °C.
Smelt smøret, knus kjeksen fint og bland sammen med vaniljesukker og egg. Fordel kjeksmassen i 4 små terteformer (diameter ca. 10 cm). Stekes midt i ovnen i ca. 12 minutter.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Varm opp fløten i en kjele, smelt brunosten i fløten og rør inn de bløte gelatinplatene. La det ikke koke!
Rør sammen philadelfiaosten med melis og bland sammen med brunostblandingen. Fordel kremen i terteformene og sett kaldt i minst 3 timer eller til de har stivnet.
Pynt med pisket krem, revet brunost, risp og Idun Mors hjemmebakte - Sjokosmell og server!