Brunostterte
Lag typisk norske terter med kornmokjeks, gudbrandsdalsost, pisket krem og rips. Oppskriften er nok til 4 kaker.
Porsjoner 4 kaker
INGREDIENSER
Bunner:
- 100 g Kornmokjeks
- 50 g smør
- 1 ts vaniljesukker
- 1 stk Eggeplomme
Fyll:
- 2 dl kremefløte
- 70 g Gudbrandsdalsost G35
- 2 stk gelatinplater
- 200 g Philadelfiaost
- 1 ss Melis
Annet:
- 1 dl Kremfløte pisket
Pynt:
- Frisk rips, revet brunost og sjokosmell til pynt
FREMGANGSMÅTE
- Forvarm ovnen til 180 °C.
- Smelt smøret, knus kjeksen fint og bland sammen med vaniljesukker og egg. Fordel kjeksmassen i 4 små terteformer (diameter ca. 10 cm). Stekes midt i ovnen i ca. 12 minutter.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
- Varm opp fløten i en kjele, smelt brunosten i fløten og rør inn de bløte gelatinplatene. La det ikke koke!
- Rør sammen philadelfiaosten med melis og bland sammen med brunostblandingen. Fordel kremen i terteformene og sett kaldt i minst 3 timer eller til de har stivnet.
- Pynt med pisket krem, revet brunost, risp og Idun Mors hjemmebakte - Sjokosmell og server!