Bixit sitronterte
Lag små elegante fruktterter eller tarteletter som kan fylles på to ulike måter.
INGREDIENSER
Bunn sitronterte:
- 350 g Bixit kjeks
- 175 g smør
Fyll i sitronterte:
- 400 g kondenseret melk (tørsleffs)
- 2 egg
- 125 g sitronsaft
- 1 sitron
Pynt sintronterte:
- 1 pk blåær
Bunn Fruktterte med blåbær og bringebær:
- 350 g Bixit kjeks
- 175 g smør
Fyll Bunn Fruktterte med blåbær og bringebær:
- 1 pk vaniljekrem
- 1 pk fløte
Pynt Fruktterte med blåbær & bringebær:
- 1 pk drue
- 4 stk kiwi
- 1 pk jordbær
- 2 appelsiner
FREMGANGSMÅTE
- Sitronterte:Knus kjeksen og bland dette med smeltet smør. Trykk ned bunnen i paiformer.
- Sitronfyll:Rasp sitronen. Bland alle ingrediensene oppi en bolle, bruk stålvisp for å røre sammen. Hel blandingen i formen.Stek terten på 180 grader i 10-12 minutter. Når den er ferdig skal det ha dannet seg en fast hinne på sitronfyllet. Avkjøl kaken i kjøleskapet.
- Fruktterte:Knus kjeksen og bland dette med smeltet smør. Trykk ned bunnen i pai former. Stek bunnen i 10-12 min på 180 g. Avkjøl i kjøleskapet. Pisk fløte til krem. Bland sammen 3 dl krem med 6-7 ss vaniljekrem. Fyll terten med vaniljekrem. Når tertebunnen er avkjølt, legg oppi vaniljekremen. Pynt med kiwi, jordbær, druer og appelsin.