Bixit sitronterte

Lag små elegante fruktterter eller tarteletter som kan fylles på to ulike måter.

INGREDIENSER

Bunn sitronterte:

  • 350 g Bixit kjeks
  • 175 g smør

Fyll i sitronterte:

  • 400 g kondenseret melk (tørsleffs)
  • 2 egg
  • 125 g sitronsaft
  • 1 sitron

Pynt sintronterte:

  • 1 pk blåær

Bunn Fruktterte med blåbær og bringebær:

  • 350 g Bixit kjeks
  • 175 g smør

Fyll Bunn Fruktterte med blåbær og bringebær:

  • 1 pk vaniljekrem
  • 1 pk fløte

Pynt Fruktterte med blåbær & bringebær:

  • 1 pk drue
  • 4 stk kiwi
  • 1 pk jordbær
  • 2 appelsiner

FREMGANGSMÅTE

  • Sitronterte:
    Knus kjeksen og bland dette med smeltet smør. Trykk ned bunnen i paiformer.
  • Sitronfyll:
    Rasp sitronen. Bland alle ingrediensene oppi en bolle, bruk stålvisp for å røre sammen. Hel blandingen i formen.
    Stek terten på 180 grader i 10-12 minutter. Når den er ferdig skal det ha dannet seg en fast hinne på sitronfyllet. Avkjøl kaken i kjøleskapet.
  • Fruktterte:
    Knus kjeksen og bland dette med smeltet smør. Trykk ned bunnen i pai former. Stek bunnen i 10-12 min på 180 g. Avkjøl i kjøleskapet. Pisk fløte til krem. Bland sammen 3 dl krem med 6-7 ss vaniljekrem. Fyll terten med vaniljekrem. Når tertebunnen er avkjølt, legg oppi vaniljekremen. Pynt med kiwi, jordbær, druer og appelsin.

Dele