Delfiakake
Delfiakake er en mektig, men smakfull klassiker. Den uslåelige kombinasjonen av sjokolade og sprø kjeks gjør at den forsvinner i rekordfart. Delfiakake egner seg like godt til jul som ellers i året.
INGREDIENSER
Bunn
- 250 g kokesjokolade
- 250 g delfiafett
- 4 ss mørk kaffe/ espresso
- 2 egg
- 3 ss sukker
- 1/2 pakke Sætre Marie- kjeks eller Gjende
Pynt
- geletopper
FREMGANGSMÅTE
- Kle en ca. 1,5 liters brødform med bakepapir som går opp langs formen. Smelt delfiafettet og avkjøl på medium varme (ca. 40 °C).
- Tilsett hakket sjokolade. La sjokoladen smelte helt i fettet og tilsett kaffen i sjokoladeblandingen.
- Visp egg og sukker til eggedosis og rør sjokoladeblandingen til en jevn røre.
- Hell i litt sjokolade for du legger kjeks lagvis med sjokoladen.
- Før røren stivner pynter du med geletopper, pakker kaken inn i plast og setter kaken kjølig til den stivner helt - gjerne over natten. Delfiakaken serveres i tynne skiver.