Ostekake med jordbær og Digestive-kjeks
Hjemmelaget ostekake med jordbær er en flott festkake som ofte pryder et kakebord.

Porsjoner 8 personer
INGREDIENSER
Bunn:
- 100 g smør
 - 100 g Digestive-kjeks
 
Krem:
- 3 dl kremfløte
 - 70 g sukker
 - 400 g kremost naturell
 - 5 stk gelatinplater
 
Gele:
- 70 g Jordbærgelè
 - 3 dl vann
 - Friske jordbær til pynt
 
FREMGANGSMÅTE
- Knus kjeksen fint og bland sammen med smeltet smør. Press blandingen i en rund kakeform 23-24 cm og stek bunnen. Bruk gjerne bakepapir i formen. Avkjøl kakebunnen etter steking.
 - Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
 - Pisk fløte og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og rør inn kremen.
 - Kok opp 1/2 dl vann og sett kjelen til side. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs opp i det varme vannet. Avkjøl og rør inn i kremen.
 - Fordel kremen på den stekte bunnen og sett kjølig i 5 timer eller natten over.
 - Lag geleen etter anvisning på pakken, men bruk kun 75 g gelèpulver og 3 dl vann. Avkjøl.
 - Skjær jordbærene i skiver, legg de pent på kaken og hell over geleen. Kaken settes forsiktig i kjøleskapet til geleen har stivnet. Vær oppmerksom på at jordbærskivene rører seg lett ved bevegelse!
 - Etter ca. 3 timer har geleen stivnet og kaken er klar for servering.