Safari porsjonsostekake
Lag din beste ostekake bakt som porsjonskake.
INGREDIENSER
Bunn:
- 2 pk Safarikjeks
- 125 g ekte smør ekte smør
Fyll:
- 1 pk sitrongelé
- 2.5 dl kokende vann
- 3 dl lett rømme
- 200 g Tine naturell kremost
- 100 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
Pynt:
- 500 g mørk sjokolade
- 200 g vegetabilisk olje
FREMGANGSMÅTE
- Bunn:Knus kjeksene med en morter eller stavmikser. Bland kjekssmulene med smøret. Ha så kjeksblandingen i bunnen av hver form. Sett så formene i kjøleskapet mens du lager fyllet.
- Fyll:Kok opp vannet og løs opp gelépulveret. Avkjøl geleen til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk kremfløten stiv. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Ha så i den ferdige piskede kremen og pisk forsiktig sammen. Pisk til slutt i den avkjølte geleen i en tynn stråle. Ha så fyllet i hver form, sett så formen i kjøleskapet til osteblandingen har stivnet.
- Pynt:Kok opp vannet og løs opp gelépulveret. Avkjøl geleen til den er kald, men fortsatt flytende. Skjær opp jordbær i skiver og legg de på hver kake. Hell så den avkjølte geleen på hver kake så det dekker jordbærene. Sett så formene i kjøleskapet til geleen har stivnet.