Is-ostekake med Digestive-kjeks

Hva er vel bedre enn å ha en frisk ostekake med is å servere på en varm sommerdag – prøv selv! (Denne kaken er nok til 8 personer).

Is-ostekake

Ingredienser

Bunn:

Oste-iskake:

  • 4 stk eggeplommer
  • 170 g sukker
  • 400 g Philadelphiaost
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 ss sitronsaft + raspet skall fra 1 sitron
  • 4 stk eggehviter
  • 2.8 dl kremfløte

Pynt:

  • Friske bær

Fremgangsmåte

1

Knus kjeksen, smelt smøret og bland sammen.

2

Kle en 20 cm springform med papir og press kjeksblandingen i bunnen av formen.

3

Skill eggene i hvite og plommer. Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til en porøs masse. Rør inn kremost, vaniljesukker, sitronsaft og sitronskall til en jevn masse.

4

Visp eggehvitene til hardt skum i en separat bolle, og kremfløte til krem i en annen.

5

Rør forsiktig inn vispet krem i en gul eggemasse og pisk eggehviter til slutt. Fordel massen over kjeksbunnen, dekk til med folie og sett i fryseren i minst 6 timer - aller helst til dagen etter.

6

Ta kaken ut av fryseren og pynt med friske bær.

Tips:

Kaken smaker ekstra godt med hjemmelaget sitronkrem.