OST- OG KJEKSSKOLEN

Vi elsker ost og kjeks, og det håper vi du gjør også! Derfor har vi samlet noen tips til deg som skal servere ost og kjeks når du får gjester.

OST- OG KJEKSSKOLEN​

Vi elsker ost og kjeks, og det håper vi du gjør også! Derfor har vi samlet noen tips til deg som skal servere ost og kjeks når du får gjester.
Fiken

PYNT OSTEBRETTET

Pynt ostebrettet med frisk frukt, nøtter og bær. Både jordbær, kirsebær, fiken, pære og sharonfrukt er søte favoritter som gjør seg godt på ostefatet. Nøtter egner seg også godt ved siden av ost og kjeks. Du kan bruke hele eller grovhakkede nøtter, som valnøtter, hasselnøtter eller pinjekjerner.

DEN MILDESTE FØRST

Smaksløkene er sensitive og dempet av sterke smaker. Derfor bør du først servere de mildeste ostene og tilbehøret dertil. Start med frisk ost, hard ost og hvit ost, fortsett med geitost, vasket kittmodnet ost og til sist blåmuggost.

SØTT + SALT = SANT

Lite slår kombinasjonen av søtt og salt. Ost og kjeks er ofte salte, mens frukt tilføyer det søte.

HVOR MYE SKAL DU BEREGNE?

Skal du servere ost og kjeks som et lite måltid, bør du beregne 150-200g ost per person. Skal ost og kjeks spises som dessert, kan du halvere ostemengden.
Sætres ost- og kjeksskole

HUSK RIKTIG TEMPERATUR

La osten stå i romtemperatur i en time før servering. Da vil alle smaker komme til sin rette. Oppbevarer du og serverer osten på riktig måte vil du få mest ut av både holdbarhet og smak.
Fiken

PYNT OSTEBRETTET

Pynt ostebrettet med frisk frukt, nøtter og bær. Både jordbær, kirsebær, fiken, pære og sharonfrukt er søte favoritter som gjør seg godt på ostefatet. Nøtter egner seg også godt ved siden av ost og kjeks. Du kan bruke hele eller grovhakkede nøtter, som valnøtter, hasselnøtter eller pinjekjerner.

DEN MILDESTE FØRST

Smaksløkene er sensitive og dempet av sterke smaker. Derfor bør du først servere de mildeste ostene og tilbehøret dertil. Start med frisk ost, hard ost og hvit ost, fortsett med geitost, vasket kittmodnet ost og til sist blåmuggost.

SØTT + SALT = SANT

Lite slår kombinasjonen av søtt og salt. Ost og kjeks er ofte salte, mens frukt tilføyer det søte.

HVOR MYE SKAL DU BEREGNE?

Skal du servere ost og kjeks som et lite måltid, bør du beregne 150-200g ost per person. Skal ost og kjeks spises som dessert, kan du halvere ostemengden.
Sætres ost- og kjeksskole

HUSK RIKTIG TEMPERATUR

La osten stå i romtemperatur i en time før servering. Da vil alle smaker komme til sin rette. Oppbevarer du og serverer osten på riktig måte vil du få mest ut av både holdbarhet og smak.