Mellommåltidet

Å ha med seg et mellommåltid på farten er lurt for å dempe både sult og søtsug. Og mulighetene til hva du kan putte i matboksen er uendelige. Her er noen generelle tips til hva et mellommåltid bør være og inneholde.

Spis lite og ofte

Et mellommåltid er noe lite du spiser mellom hvert faste måltid. Du gjør lurt i å ha i deg noe mellom frokost og lunsj, og mellom middag og kveldsmat. Spisemønsteret ditt avhenger av døgnrytmen. Regelen er at man ikke skal vente lenger enn tre til fire timer før du spiser noe, og det skal ikke inneholde mer enn 100 kcal. Mellommåltidet skal være noe enkelt som gjør at metthetsfølelsen varer gjennom hele dagen.

Kornmo fullkornscookies
Et knekkebrød egner seg godt som et lite mellommåltid.

Ta et knekkebrød

Det kan være nok med en yoghurt naturell eller cottage cheese med nøtter eller frukt, eller Kornmo eller Sætres knekkebrød med noe godt og sunt. Etter middag kan du skjære opp noen grønnsaker med dip til og ha stående. Da er sjansen mindre for at du går i godteriskapet.

Prøv Bixit havrebar

Bixit Havrebar er myke og har et høyt innhold av fiber og et lavt sukkerinnhold sammenlignet med andre barer, perfekt som et mellommåltid. Du får de i to smaker: Bixit Havrebar Blåbær & Tranebær med 34 % havre, blåbær og tranebær, og Bixit Havrebar Mandler & Sjokolade med 26 % havre, sprø mandler og dyppet i melkesjokolade. Havrebarene selges enkeltvis, og i en praktisk firepakning med porsjonspakker slik at du alltid kan ha én tilgjengelig. Disse gir deg raskt energipåfyll!

Les mer om Bixit her

Bixit havrebar på farten