Våre beste ost og kjekstips

Når du spiser ost og kjeks skal det salte og det søte balansere. Noen ganger bør kjeksen være diskret for å gi plass til osten og tilbehøret, mens andre ganger skal kjeksen forsterke smaken. Smak deg gjennom våre forslag til kombinasjoner, eller finn på dine egne!

Tynne speltkjeks

Våre Beste Tynne Speltkjeks har en mild smak, og en tynn og sprø konsistens som passer ekstra godt når du vil at osten skal komme i fokus. Kombinerer du denne med hvitmuggost, blåmuggost eller kittmodnet ost. Topp gjerne med pære og hasselnøtter.

Rugkjeks

Våre Beste Fine Rugkjeks har en mild rugsmak og en hint av karve, som gjør at den passer ekstra godt til fastoster, blåmuggost og chévre. Prøv gjerne med litt honning eller fikenmarmelade på toppen!

Surdeigskjeks

Våre Beste Surdeigskjeks har en salt og litt lett syrlig smak og passer derfor oster som blåmuggost, kittmodnet ost eller hvitmuggost. Server gjerne kjeksen med tilbehør som fremhever ostesmaken slik som honning, marmelader eller pære.

Salinas

Våre Beste Salinas har en perfekt balanse mellom sødme fra hvetekim og saltsmak fra havssalt, og passer ekstra godt til ferskoster, kittmodnet ost og hvitmuggost. Unngå for salte oster som f.eks. blåmuggost. Godt serveringstips: En naturell ferskost, topp med jordbær og kremet balsamico.

Våre Beste 5 kjeks til ost

Med Våre Beste – våre fem beste kjeks til ost – får du et komplett utvalg av kjeks som fremhever, balanserer og utfyller dine favorittoster:

  • Fine Rugkjeks – en smaksrik kjeks som fremhever smaken av fyldige og kraftige oster.
  • Tynne Speltkjeks – får frem det beste i salte oster.
  • Havsaltet kjeks – er ekstra god til mild ferskost, fastost og hvitmuggost som trenger litt salt for å få frem sin gode smak.
  • Salinas – balansen mellom litt søtt og litt salt gjør at denne kjeksen utfyller ferskost, hvitmuggost og kittmodnet ost ekstra godt.
  • Små digestive – en liten og grov hvetekjeks med god sødme. Denne harmonerer godt med salta oster og passer perfekt til ferskost, kittmodnet ost og blåmuggost.