En nydelig dessert med smak av jul – perfekt å servere i høytiden!
Smelt smøret og sett til side. Knus kjeksen fint i en blender eller for hånd og bland inn det smeltede smøret. Fordel kjeksblandingen i små dessertskåler, eller i en kakeform på 20 cm. Hvis du velger å bruke en stor form, øk mengden smør til det dobbelte slik at bunnen blir stivere.
Bløtelegg gelatinplatene i kaldt vann.
Kok opp vannet og sett kjelen til siden. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs opp i det varme vannet. Avkjøl.
Pisk fløte, sukker og vaniljefrø opp til en myk krem. Tilsett philadelfiaost og pisk sammen. Rør inn pepperkaker i biter og finhakket sjokolade. Fordel kremen på de/den avkjølte bunnene/bunnen. Dekk til og sett kaldt i minst 5 timer eller natten over.
Pynt med sjokosmell og friske bær innen servering.