Ostekake med pepperkaker

En nydelig dessert med smak av jul – perfekt å servere i høytiden!

Ostekake med pepperkaker

Ingredienser

Bunn:

  • 150 g pepperkaker
  • 50 g usaltet smør eller margarin

Krem:

  • 3 stk gelatinplater
  • 2 dl kremfløte
  • 75 g sukker
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 30 g pepperkaker i biter
  • 50 g ODENSE Mørk 55 % Sjokolade, hakket

Pynt:

  • Idun Mors hjemmebakte Sjokosmell og friske bær.

Fremgangsmåte

1

Smelt smøret og sett til side. Knus kjeksen fint i en blender eller for hånd og bland inn det smeltede smøret. Fordel kjeksblandingen i små dessertskåler, eller i en kakeform på 20 cm. Hvis du velger å bruke en stor form, øk mengden smør til det dobbelte slik at bunnen blir stivere.

2

Bløtelegg gelatinplatene i kaldt vann.

3

Kok opp vannet og sett kjelen til siden. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs opp i det varme vannet. Avkjøl.

4

Pisk fløte, sukker og vaniljefrø opp til en myk krem. Tilsett philadelfiaost og pisk sammen. Rør inn pepperkaker i biter og finhakket sjokolade. Fordel kremen på de/den avkjølte bunnene/bunnen. Dekk til og sett kaldt i minst 5 timer eller natten over.

5

Pynt med sjokosmell og friske bær innen servering.